آمپر پیشتاز در شکلدهی و ایجاد اکوسیستم پیشگیری، درمان و مبارزه با سرطان
در حالی که در سطح جهانی، سرطان به عنوان یکی از علل اصلی مرگ و میر در جوامع شناخته میشود، با حدود ۱۰ میلیون مرگ در سال ۲۰۲۰، ایران نیز با چالشهای مشابهی در مواجهه با این بیماری روبرو است. تعداد موارد جدید سرطان در ایران پیشبینی میشود از ۱۱۲,۰۰۰ مورد ثبت شده در سال ۲۰۱۶ به ۱۶۰,۰۰۰ مورد جدید در سال ۲۰۲۵ افزایش یابد. این افزایش ۴۲.۶ درصدی، که ۱۳.۹ درصد آن به تغییرات در ریسک و ۲۸.۷ درصد به تغییرات در ساختار جمعیت نسبت داده شده است، نشاندهنده چالشهای افزایشی شیوع سرطان در ایران است.
آمارهای مالی نشان از تحمل هزینه 140 هزار همتی در هزینههای درمانی کشور میدهد. ما در کارخانه نوآوری آمپر و در راستای مسئولیت اجتماعی خود، با شکلدهی به اکوسیستم پیشگیری و درمان سرطان با کمک شتابدهندههای تخصصی و شضرکتهای بزرگ داروئی و البته با حمایت هلدینگ رایزکو در پی کم کردن این هزینهها از دوش دولت و خانوادهها از طریق به خدمت گرفتن توانمندیهای شرکتهای بیمهای و از طریق کمک ها و آوردههای مردمی در تزریق آن به شرکتهای دانشبنیان دخیل در تولید دارو و خدمات پیشگیری از سرطان در کشور هستیم.
دومین کنگره بین المللی کنسرژنومیکس
دومین کنگره بین المللی کنسرژنومیکس در سه محور علمی، تجاریسازی و مسوولیت اجتماعی و با محوریت تشخیص مولکولی، درمان هدفمند، پزشکی شخص محور و با هدف توسعه مرزهای دانش، رونمایی از فناوریهای جدید حوزه سرطان و تجاریسازی یافتههای نوین محققین در 2 الی 4 آبان ماه سال جاری، در محل تهران سالن اجلاس سران برگزار میگردد.
کمیته تجاری سازی کنگره کنسرژنومیکس:
با توجه به تجربه کسب شده در کنگره نخست و اهمیت برگزاری دومین کنگره بینالمللی کنسرژنومیکس و نیز تجاریسازی فناوریها، فرصتی مناسب برای آگاهسازی بیشتر جامعه از چالشهای پیشرو در جلوگیری از شیوع سرطان و مشکلات مربوط به درمان آن و نیز شبکهسازی از شرکتهای دانش بنیان این حوزه در اکوسیستم مبارزه سرطان خواهد بود. شبکهسازی و شکلدهی به استارتآپهای حوزه پیشگیری و درمان سرطان در اکوسیستم سلامت کشور، یکی از الزاماتی است که میتواند اهداف این رویداد علمی و فناورانه بینالمللی را محقق و به جامعه معرفی کند. سرمایهگذاری و تجاریسازی ایدههایی که در این عرصه وجود دارد، نیز میتواند به شکلگیری کسبوکارهای نو و البته اثرگذار در راستای سلامت جامعه بیانجامد.
از این رو کمیته تجاریسازی به سرپرستی دکتر پرویز کرمی مدیرعامل کارخانه نوآوری آمپر و دبیر تجاریسازی کنگره کنسرژنومیکس با هدف گردهمایی و ایجاد فضای تعاملی زیرساخت توسعه فضای کسبوکار در حوزههای پیشگیری و درمان سرطان، شناسایی استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان، شبکه سازی و شکلدهی به اکوسیستم حوزه پیشگیری و درمان سرطان، شناسایی و حمایت از صاحبان ایده در حوزه سرطان، کمک به تجاریسازی ایدههای حوزه سرطان و کمک به رفع خلاءهای موجود در حوزههای حمایت بیمه و مالی بیماران سرطانی فعالیت می کند.
همچنین در این کنگره ضمن برگزاری یک نمایشگاه با حضور شرکتهای مرتبط با موضوع پیشگیری و درمان سرطان و اولین جشنواره استارتآپی تحت عنوان "جشنواره ایده تا استارتآپ" کنسرژنومیکس در دست اقدام است که در تلاش است در راستای ایجاد شبکه موثر فناوری و نوآوری در این حوزه از وجود و توانایی انجمنهای تخصصی مرتبط با موضوع، در کنار شرکتهای دانشبنیان و استارتآپی بهرهگیرد.
برگزاری رویداد مهمی همچون کنگره کنسرژنومیکس، به ایجاد شبکه ای کارآمد از پژوهشگران و فناوران و سرمایهگذاران منجر خواهد شد که از این طریق، می توانیم علاوه بر افزایش امید در درمان بیماری سرطان، به اصلاح سبک زندگی و ارتقای سلامت جامعه نیز، امیدوار باشیم.
جشنواره "ایده تا استارتاپ":
رویداد " جشنواره ایده تا استارتآپ" ذیل کمیته تجاریسازی و دومین کنگره کنسرژنومیکس با هدف شکل گیری موثرتر زیستبوم حوزه پیشگیری و درمان سرطان، شناسایی استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان فعال در این حوزه توسط کارخانه نوآوری آمپر در حال برگزار میباشد.
حوزههای این رویداد شامل پیشگیری و پیشآگاهی، غربالگری و تشخیص، هوش مصنوعی، دیتا ماینینگ و سرطان، درمان شخصیسازی شده، مراقبتهای سرطانی، نانو فناوری و سرطان و خدمات تامین مالی و بیمهای حوزه سرطان است.
پس از اعلان فراخوان و پایان مهلت ارسال ایدهها، بیش از 50 طرح به دبیرخانه جشنواره ارسال گردید. این 50 طرح در کارگروه داوری جشنواره که شامل متخصصان حوزههای سرطان و کسب و کارهای مرتبط از شتابدهندههای مرتبط فعال در حوزه سرطان بود، از جنبههای مختلف فنی، بازار ومدل کسب و کار مورد بررسی و ارزیابی قرارگرفتند. پس از برگزاری جلسات داوری 10 تیم منتخب جهت ورود به دورهی پیش شتابدهی کارخانه نوآوری آمپر شناسایی و معرفی شدند. طرحهای منتخب ارائه کننده ی ایدههایی در حوزههای مختلف ازجمله استفاده از هوش مصنوعی در تشخیص سرطان، کیتهای تشخیصی سرطان، نانو دارو رسانی هدفمند و... بودند.
این تیم ها در دوره پیش شتابدهی برگزار شده توسط کارخانه نوآوری آمپر با همکاری شتابدهندههای اصلی حوزه سلامت کشور حضور خواهند یافت و از دورههای آموزشی، خدمات منتورشیپ و مشاوره، کمک به تجاریسازی، و تامین زیرساختهای توسعه بهرهمند میشوند. پس از پایان دوره پیششتابدهی، ایدههای ارائه شده، از یک ایدهی خام تبدیل به یک طرح کسب و کاری میشوند که قابلیت جذب سرمایه از سرمایه گذاران مختلف را خواهند داشت. در روز پایانی طی یک رویداد دمو دی 10 طرح منتخب برای سرمایه گذاران ارئه خواهند شد و طرحها میتوانند پس از کسب سرمایه به کسب و کارهای دانش محور در حوزه پیشگیری و درمان سرطان تبدیل شده و قدمی را راستای بهبود سلامت کشور برداریم.